7o G.A.Festival

2
321
8Ball Live Stage
20:00
7o G.A.Festival
15 Dec
Sunday
2019
  • Location
  • Price
  • Others
  • Thessaloniki
  • 8€
  • Ground Floor

ο G.A Festival πραγματοποιείται για 7η συνεχόμενη χρονιά και φιλοξενείται στο 8Ball Club την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Προσκεκλημένοι είναι:

Humpty Dumpty

Dynamind Big Band
https://www.facebook.com/dynamindband/

Mamagroove & Friends
https://www.facebook.com/MamaGrooveGr/

Θα ακολουθήσει Open Jam!

Doors open at 20.00
Είσοδος 8 Ευρώ (χωρίς ποτό)

Το G.A Festival είναι ένα φεστιβάλ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αφιερωμένο στην μνήμη του μουσικού και δασκάλου Γεωργίου Αβράμογλου. Σ’αυτή την διοργάνωση,που ξεκίνησε το 2013 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο,φιλοξενούνται μπάντες και μουσικοί οι οποίοι διαπρέπουν στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.Ενδεικτικά κάποιοι από τους συμμετέχοντες τα προηγούμενα έτη:Hard Groove Quartet, Blues Wire, Nasa Funk, Target Jazz Sextet, Christos Anastasiadis & His Group, Plus n’ Minus Saxophone quartet, Souled Out, Χρήστος Βλαχογιάννης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Βαργιαμίδης, Γιάννης Παπατριανταφύλλου, Δημήτρης Αγγελάκης,Mουσικοί Περιηγητές, Γεώργιος Μπόγκιας, Αθηνά Νάννου, Μάρκος Βαλαβάνης, Δημήτρης Ματζίρης κ.α. Επίσης στα πλαίσια του φεστιβάλ πραγματοποιούνται σεμινάρια διαφόρων οργάνων και θεμάτων από διακεκριμένους μουσικούς.

Διοργάνωση Ωδείο ‘’ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’’

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΓΛΟΥ
Γεννήθηκε στην Σίνδο Θεσσαλονίκης.Σπούδασε στο Κ.Ω.Θ (1975-1986) απ’όπου πήρε δίπλωμα τρομπέτας με άριστα παμψηφεί.Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ορχήστρας ‘Δ.Μητρόπουλος’, του συνόλου χάλκινων πνευστών και του ‘Brass Trio’ Θεσσαλονίκης.Έδωσε πολλά ρεσιτάλ και ηχογράφησε για το ραδιόφωνο.Το καλοκαίρι του 1989 πήρε ‘Master Trumpet’ από τον διάσιμο Ρώσο τρομπετίστα Timofei Dokshizer.Υπήρξε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης,της δημοτικής ορχήστρας,της ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ και καθηγητής τρομπέτας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.Σαν σολίστ εμφανίστηκε με την ορχήστρα Νέων Βορείου Ελλάδος της ΤΕΧΝΗΣ,με την ορχήστρα Νέων της Κ.Ο.Θ και με την δημοτική ορχήστρα Θεσσαλονίκης.Το 1984 ίδρυσε την φιλαρμονική Σίνδου,την σημερινή ορχήστρα νέων Σίνδου,και το 1985 το ωδείο Σίνδου ‘ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’.

HUMPTY DUMPTY

Οι Humpty Dumpty είναι ένα εξαμελές σχήμα που έχει σαν βασικό άξονά του την μαύρη μουσική, δημιουργήθηκε δε στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 1995, εμπνευσμένο από τον Humpty Dumpty, το καρτούν του Louis Carol. Τα μέλη των Humpty Dumpty είναι οι
Γιώργος Ξυπολιτάς (φωνητικά), Γιώργος Σερεμέτης (ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρης Γιαλαμάς (ηλεκτρικό μπάσσο), Χρήστος Γερμένογλου (τύμπανα), Ευθύμης Τσακίρης (άλτο & βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο), Τάσος Μαντζάρης (πλήκτρα).
Οι Humpty Dumpty, με την ζωντάνια τους και την πρωτοτυπία τους, δίνουν το προσωπικό τους στίγμα στην ιδιαίτερα κινητική μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης.
Η μουσική που παρουσιάζουν καλύπτει έναν ευρύ χώρο που ξεκινάει από τη swing και τα blues και καταλήγει στη soul και το funk. Στις εμφανίσεις τους, οι Humpty Dumpty δίνουν την δική τους ερμηνεία σε συνθέσεις των James Brown, B.B. King, Marvin Gaye, Tom Jones, Commodores και άλλων. Επίσης, παρουσιάζουν δικές τους συνθέσεις που κινούνται στον χώρο της σύγχρονης soul.
Η παρουσία τους χαρακτηρίζεται από την ενεργητικότητα και το κέφι του συγκροτήματος, χαρακτηριστική είναι δε η δεξιοτεχνία που διακρίνει τους μουσικούς που απαρτίζουν τους Humpty Dumpty, συνεισφέροντας έτσι σε ένα συμπαγές μουσικό αποτέλεσμα.
Οι Humpty Dumpty εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη όπου έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες εμφανίσεις όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και έχουν εμφανιστεί σε τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

DYNAMIND BIG BAND

ΟΙ DynaMind Big Band είναι μια ενδεκαμελής μπάντα με funk, soul, blues, latin και afrobeat επιρροές. Σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2016 για να εκφράσουν τις μουσικές τους ανησυχίες μέσα από δικές τους συνθέσεις. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από ανεβαστικούς ρυθμούς, εκρηκτική διάθεση ,καυστικούς στίχους και χορευτική ενέργεια. Οι μελωδικές κιθάρες, τα γήινα κρουστά, τα αέρινα πλήκτρα, τα ρυθμικά πνευστά, οι soul φωνές και το δυναμικό groove, συνθέτουν μια μπάντα δυναμίτη τους ”DynaMind Big Band”.

MAMAGROOVE

Οι MamaGroove είναι ένα funk/blues/soul/disco σχήμα από Θεσσαλονίκη. Διασκευάζουν γνωστά αγαπημένα χορευτικά κομμάτια αλλά και πιο σκληρά blues.
Δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2019 και μέλη τους είναι οι:
Ελισάβετ Μπάιτση-φωνή
Θοδωρής Αναστασιάδης-τύμπανα
Πάρις Τσενεκλίδης-μπάσο
Χρήστος Αβράμογλου-πλήκτρα
Θοδωρής Αμαξόπουλος/Denis Efimenko- κιθάρα, φωνητικά
Έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης αλλά και εκτός.

share