FORTRESS UNDER SIEGE – ENVY MINI TOUR | Live @ Eightball

Like
324
8Ball Club
20:00
FORTRESS UNDER SIEGE – ENVY MINI TOUR | Live @ Eightball
24 Nov
Friday
2023
  • Location
  • Price
  • Others
  • Thessaloniki
  • 8€ (Presale)- 10€ (Door)
  • 1st Floor
FORTRESS UNDER SIEGE – ENVY MINI TOUR | Live @ Eightball, Θεσσαλονίκη – Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023
Special guests: HELLPASS
Opening act: GRAYWITCH
Doors open 20:00
Εισιτήρια: προπώληση 8 ευρώ, ταμείο 10 ευρώ
Η προπώληση γίνεται στα
NEPHILIM METAL STORE – Πατριάρχου Ιωακείμ 17 – Θεσσαλονίκη 54622 – τηλ 6947-017720
STEEL GALLERY RECORDS – Μανουσογιαννάκη 9 – Θεσσαλονίκη 54621 – τηλ. 2310-233363
Facebook event:
Eightball club
Πίνδου 1, Λαδάδικα
Θεσσαλονίκη
https://eightballclub.gr/
τηλ. 6937-1764790
===========================================
Οι Fortress Under Siege, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ ‘Envy’ βρίσκονται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τις πρώτες ημερομηνίες του Envy Tour!
Πέμπτη 23/11/2023, Sofia (BG) – Live & Loud Club
Παρασκευή 24/11/2023, Thessaloniki (GR) – Eightball Club
Σάββατο 25/11/2023, Athens (GR) – Temple
Ο νέος δίσκος “Envy” θα κυκλοφορήσει από την ROAR Rock of Angels Records στις 13 Οκτωβρίου 20023 σε Digipack CD, Black / Yellow splatter LP σε περιορισμένη έκδοση 500 τεμαχίων και σε ψηφιακή μορφή.
Έχοντας σχηματιστεί στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 οι FORTESS UNDER SIEGE παίζουν power progressive metal συνδυάζοντας παραδοσιακό heavy metal με τεχνικό και μελωδικό power metal. Έχοντας κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους mini CD to 1996 είναι από τα πρώτα ελληνικά σχήματα που έπαιξαν progressive power metal. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει τρία ακόμα ολοκληρωμένα άλμπουμ “The Mortal Flesh of Love” (2011), “Phoenix Rising” (2014), “Atlantis” (2020).
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι FORTRESS UNDER SIEGE κατάφεραν να μετατρέψουν το πρόβλημα σε ευκαιρία, συνέχισαν να προβάρουν νέο υλικό με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2021 να ηχογραφήσουν το νέο τους άλμπουμ “Envy” στα Devasoundz Studios με παραγωγό τον Fotis Benardo. Έχοντας το νέο δίσκο στο οπλοστάσιο τους κατάφεραν στα τέλη του 202 να έρθουν σε συμφωνία με την ROAR! Rock of Angels Records, μία συμφωνία που αφορά στους τρεις επόμενους δίσκους του συγκροτήματος και διασφαλίζει την συνέχεια τους συγκροτήματος για τα επόμενα χρόνια. Το νέο άλμπουμ “Envy” είναι το πιο δυνατό άλμπουμ των FORTRESS UNDER SIEGE μέχρι σήμερα, προσφέροντας μοντέρνο power metal χωρίς όμως να χάνεται η σύνδεση με το ηχητικό τους παρελθόν. Το στιχουργικό πλαίσιο είναι ποικίλο καλύπτοντας ιστορικά, μυθολογικά, κοινωνικά μέχρι και θέματα επιστημονικής φαντασίας. Στο εξώφυλλο φιλοξενείται για μια ακόμα φορά ένα έργο του Ιωάννη Κούτρικα, λειτουργώντας ως αλληγορία τoυ Φθόνου με μια όμορφη γυναικεία μορφή με κέρατα.
Έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Accept, Helloween, Epica Hammerfall, Battle Beast, Guano Apes, Serious Black μεταξύ άλλων οι Fortress Under Siege βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία να κλείσουν όσες περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις μπορούν τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν τη μουσική τους σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κοινό!
The lyrical power prog metal adventure continues…
FORTRESS UNDER SIEGE:
Tasos Lazaris – Vocals
Fotis Sotiropoulos – Lead Guitars
Themis Gourlis – Rhythm Guitars
George Georgiou – Keyboadrs
St.evens Kopanakis – Bass
Dimitris Kapoukakis – Drums
Envy official videos:
Special guests οι HELLPASS
Οι Hellpass είναι ένα Thrash & Heavy Metal συγκρότημα, με βάση την Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2022 από τα βασικά μέλη (Βασίλης Υάκινθος στα φωνητικά, Άγγελος Μουρατίδης στις κιθάρες, Αλέξανδρος Κολιούσιος στα κρουστά, Νίκος Παρασκευόπουλος στο μπάσο).
Ο ήχος των HellPass αποτελεί μια μίξη επιρροών με heavy metal, doom, αλλά και thrash metal στοιχεία . Μελωδίες της lead κιθάρας αλλά και των φωνητικών βρίσκουν τις ρίζες τους στην Viking & Nordic Folklore.
Τα μέλη του συγκροτήματος ‘HellPass’ έχουν μακρά εμπειρία on stage, καθώς συμμετείχαν σε διάφορα συγκροτήματα του εσωτερικού αλλά και εξωτερικού όπως Snakebones, Checkmate, Blue Gin, Blue Mist, Pandora’s Prophecy, Broken Roles, The RnR Project Vienna και σε διάφορα μουσικά είδη όπως Heavy Metal, Thrash Metal, Doom, Hard Rock, Rock N’ Roll, Blues Rock, Stoner Rock, Punk Rock.
Στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2023 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος, ονόματι ‘Gates of War 2023’, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τα γεγονότα των τελευταίων ετων και αναφέρεται στην παγκόσμια κρίση που βιώνουμε μέχρι σήμερα. Η μουσική παραγωγή και επιμέλεια πραγματοποιήθηκε από την Render Productions και τον sound engineer, κ. Παλαπέλα Ηλία. Τα Music Videos που έχουν δημοσιευθεί και αναμένεται να δημοσιεύονται κάθε μήνα, αποτελούν μια συμπαραγωγή των εταιρειών ‘Ηχόχρωμα’ Productions, Television Productions και ImageNation Studios.
Τα singles σε μορφή Music Video που έχουν δημοσιευθεί από τους HellPass έως σήμερα:
‘Oath to the Metal Gods'(2022): https://youtu.be/iKqjPXxMHRY
‘Futura'(2023): https://youtu.be/utlvVsp7dts
Για την προώθηση του υλικού των HellPass ακολούθησε φωτογράφιση στο @ideato Studios με την Alexander Goulas Photography Α.Ε.
Η προώθηση του δίσκου των HellPass ακολούθησε σε Reviews σε διάφορα Rock Magazines and ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως το RockWay Magazine, Rock Attitude Magazine, The Brett Scarrot Show, Metal Attack Magazine, Metal Music Across the World, 93.7fm και κάποιους σταθμούς, αλλά και κανάλια streaming στο youtube και twitch στις ΗΠΑ, Ελλάδα, Ρουμανία και Ισπανία.
Οι Hellpass έχουν ήδη ξεκινήσει την παραγωγή νέου υλικού για τον δεύτερο δίσκο τους που αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη του 2023 και να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2024.
Για περαιτέρω πληροφορίες ή υλικό παρακαλώ συνδεθείτε με το youtube channel, Instagram, Facebook, Bandcamp, Spotify, Amazon Music, Deezer ή Apple Music των HellPass.
Opening act οι GREYWITCH
Οι Graywitch είναι ένα heavy metal συγκρότημα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Δημιουργήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου στα μέσα Οκτωβρίου 2018 από Έλληνες και Κύπριους λάτρεις του heavy metal.
Οι μουσικές επιρροές του συγκροτήματος εκτείνονται από το κλασικό heavy μέχρι το speed, το power και το thrash metal. Μερικές μπάντες που ενέπνευσαν τους Graywitch είναι οι Iron Maiden, Judas Priest, Black Sabbath, πιο σκληρά ροκ σχήματα όπως οι Whitesnake και οι Motorhead, επεκτείνονται ακόμα στους power metallers Helloween, Gamma Ray, Running Wild και ακόμη και σε πιο επιθετικό μουσικό thrashy στυλ.
Τα θέματα των στίχων τους εμπνέονται από λαογραφικά παραμύθια, ιστορικά γεγονότα και καθημερινά θέματα που ασχολούνται με τη ζωή.
Το καλοκαίρι του 2020 μπήκαν στα Infected Studios για να ηχογραφήσουν το ντεμπούτο τους άλμπουμ. Το άλμπουμ ήταν έτοιμο τον Φεβρουάριο του 2021, οδηγώντας τους σε συμφωνία κυκλοφορίας με την Sleaszy Riders Records στις 4 Ιουνίου 2021

share