PESTILENCE – Head Cleaner – Psalm | LIVE

1
673
8Ball Live stage
20:00 - 02:30
PESTILENCE – Head Cleaner – Psalm | LIVE
01 May
Tuesday
2018
  • Location
  • Price
  • Others
  • Thessaloniki
  • 17€ (Presale)- 21€ (Door)
  • Ground Floor

8ball club’ & The London breakers present:
The legendary Death metal band PESTILENCE!

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Προπώληση: 17€
• Ταμείο: 21€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
NEPHILIM-MUSICLAND08BALL
(ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ)

www.thelondonbreakers.com

Tο θρυλικό death metal συγκρότημα PESTILENCE, επισκέπτεται την χώρα μας τον Απρίλιο, και για πρωτη φορα την πολη μας έχοντας στις αποσκευές του τον νέο του δίσκο ”Hadeon”!

Early career, building up a reputation (1986–1990)
Η ίδρυση των Pestilence συνέβη στην περιοχή των Ολλανδικών / γερμανικών συνόρων (Enschede) το 1986, όπου ξεκίνησαν ως ένα τρίο thrash metal σχήμα Το line up απαρτιζόταν εκείνη την εποχή από τους Patrick Mameli (κιθάρα, φωνητικά), τον Randy Meinhard (κιθάρα) και τον Marco Foddis (τύμπανα). Μετά τo πρώτο τους demo με τίτλο “Dysentery”, εντάχθηκε ο Martin van Drunen στο (μπάσο και φωνητικά), που ήταν ήδη γνωστός για την συμμετοχή του σε μεγαθήρια όπως Asphyx, Bolt Thrower και Hail of Bullets) Τα δύο πρώτα demos, του 1987, “Dysentery” και “The Penance”, χαρακτηριστήκαν ως μια ορμητική Thrash Metal επίθεση όπου ο ήχος τους παρέπεμπε κυρίως ανάμεσα σε Possessed, Slayer, Sepultura και Kreator. Έτσι δεν άργησαν να αποτελέσουν την ολλανδική ναυαρχίδα στη διεθνή metal σκηνή!

Έπειτα από την κυκλοφορία του 2ου demo η θρυλική ολλανδική εταιρεία Roadrunner Records έδειξε ενδιαφέρον και έτσι οι Pestilence ηχογράφησαν το “Untrained Within” με την Kalle Trap (Blind Guardian, Paradox) για το Teutonic Invasion part II compilation-LP. Το τραγούδι απέσπασε πολλά θετικά σχόλια και το feedback ήταν εκπληκτικό.

Η υπογραφή με την Roadrunner ήταν το επόμενο λογικό βήμα καθώς η εταιρεία είχε ήδη στο δυναμικό της τους Toxik, King Diamond & Carnivore. Οι Pestilence ηχογραφούν και πάλι με τoν Kalle Trap και κυκλοφορούν το 1988 το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Malleus Maleficarum”, στο οποίο επιδεικνύουν τεράστια βελτίωση στην προσέγγισή τους στον thrash metal ήχο! Αυτόματα γίνονται πρωτοπόροι στο είδος και θεωρούνται ως ένα από τα πιο έντονα και brutal συγκροτήματα. Το νέο υλικό ήταν πιο σφιχτό και πιο εστιασμένο από τα demos.

Την ίδια περίοδο, οι Pestilence στρατολόγησαν έναν νέο κιθαρίστα, τον Patrick Uterwijk, που αντικατέστησε τον Meinhard. Το 1989, η μπάντα ηχογραφεί με τον Harris Johns (Sodom, Helloween, Kreator, Voivod) και κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ, “Consuming Impulse”. Η στροφή προς τη σφυρηλατημένη σκηνή του Death Metal ήταν πλέον γεγονός!. Μουσικά, τα πράγματα τώρα πια είχαν γίνει βαρύτερα και πιο συγκλονιστικά. Φωνητικά, ο Martin van Drunen απομακρύνθηκε από τα βάρβαρα thrash φωνητικά υπέρ μιας πιο όξινης κραυγής. Με αυτήν του την απελευθέρωσή, οι Pestilence κέρδισαν τη διεθνή προσοχή και έγιναν παγκοσμίως γνωστοί και αγαπητοί από τους θαυμαστές του death metal. Πριν κυκλοφορήσει το επόμενο άλμπουμ τους, η σύνθεση έπρεπε να αλλάξει πάλι. Ο τραγουδιστής και μπασίστας Martin van Drunen έγινε μέλος των Asphyx όπου και κέρδισε μια επιτυχημένη καριέρα στο Death Metal.

Success and breakthrough (1991–1994)
Το συγκρότημα αντιμετώπισε ξανά την πρόκληση να αντικαταστήσει ένα μέλος. Έτσι καταγράφοντας το τρίτο τους άλμπουμ “Testimony of the Ancients”, στρατολόγησαν τον μπασίστα Tony Choy, ο οποίος την εποχή εκείνη έπαιζε στους Cynic ενώ ο Patrick Mameli ανέλαβε τα φωνητικά.. Με αυτή τη σύνθεση, κυκλοφόρησαν το κλασικό Death Metal album “Testimony of the Ancients”. Το νέο υλικό δεν ήταν τόσο τραχύ όσο τα προηγούμενα άλμπουμ, αλλά η μουσική του συγκροτήματος προφανώς μεγάλωσε και το άλμπουμ παρουσίασε την καλύτερη παραγωγή η οποία έγινε από τον Scott Burns στα διάσημα Morrissound Studios της Φλόριντας. Οι Pestilence ήταν πλέον ανάμεσα στις κορυφαίες Death Metal μπάντες, η ζήτηση τους ήταν τεράστια και πραγματοποίησαν επιτυχημένες περιοδείες καθώς και την εμφάνιση τους στο Dynano Open Air.

Ωστόσο, ο Tony Choy δεν έγινε ποτέ μόνιμο μέλος και κατέληξε να επιστρέφει στη Φλόριντα για να παίξει τελικά με τους Atheist.
Με την πάροδο των χρόνων, τα μέλη των Pestilence έμπαιναν σε διαφορετικά μονοπάτια της μουσικής. Πρωταρχικά ζευγάρωσαν την τζαζ με το Metal. Το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος “Spheres” κυκλοφόρησε το 1993. Με κάθε άλμπουμ, οι Pestilence περνούσαν μια διαφορετική μουσική προσέγγιση και έτσι το “Spheres” δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Η μπάντα άρχισε να αναμιγνύει στοιχεία της τζαζ με το Death Metal ύφος και χρησιμοποίησε guitar synths σε όλο το άλμπουμ. Με την απελευθέρωσή τους αυτή, κάποιοι θεώρησαν πως ήταν πολύ μπροστά για την εποχή, ενώ άλλοι τους μίσησαν. Παρόλα αυτά, με αυτήν τους την διαφορετικότητα επηρέασαν πολλές μπάντες όπως τους Gorguts, Necrophagist, Obscura.

Η δημοτικότητα των Pestilence είχε πλέον αυξηθεί, αλλά, δυστυχώς, οι εντάσεις μεταξύ των μελών ήταν πολλές. Έτσι, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, η μπάντα αποφάσισε ομόφωνα να διαλυθεί, αισθανόμενοι ότι είχαν φτάσει πλέον στο δημιουργικό κορύφωμά τους.

Post-breakup, a sleeping legend (1995–2007)
Το 1994, η Roadrunner κυκλοφόρησε ένα τελευταίο CD το “Mind Reflections”, το οποίο περιέχει κομμάτια από τα τέσσερα άλμπουμ, καθώς και το σπάνιο τραγούδι “Hatred Within” (που αρχικά κυκλοφόρησε στη συλλογή Teutonic Invasion Part II) καθώς και 6 τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στην ζωντανή εμφανισή τους στο Dynamo Open Air Festival το 1992. Αρκετές μικρότερες εκδόσεις εξακολουθούν να κυκλοφορούν στα επόμενα χρόνια, μερικές ημι-επίσημες, που συχνά αποτελούνταν από ζωντανά υλικά ή re-mastered editions, οι περισσότερες από τις οποίες δεν ελιχαν ποτέ την άδεια του Patrick Mameli.

The first Return, Modern Death Metal approach (2008-2014)
Η μακρά περίοδος αδράνειας τελείωσε τον Ιανουάριο του 2008, όταν ο τραγουδιστής / κιθαρίστας Patrick Mameli είπε στον metal τύπο ότι οι Pestilence επέστρεψαν. Το συγκρότημα επανένωσης περιλάμβανε το Mameli στα φωνητικά και κιθάρα, τον Tony Choy στο μπάσο και τον Peter Wildoer στα τύμπανα. Ο Patrick δήλωσε: “As you know, I have always been the driving force behind Pestilence, writing all the music and so forth, so that I can state: I will bring back Pestilence to life. More tech and way more brutal than ever before.”
Το 2008, οι Pestilence αποφάσισαν να γράψουν και να ηχογραφήσουν νέα τραγούδια δουλεύοντας με τον Δανό παραγωγό Jacob Hansen. Το “Resurrection Macabre”, ήταν το πρώτο τους original άλμπουμ σε δεκαέξι χρόνια. Το Μάρτιο του 2008 ο Patrick Uterwijk επανεντάχθηκε στο συγκρότημα ως δεύτερος κιθαρίστας. Τον Μάρτιο του 2010, οι Pestilence ανακοίνωσαν την πρώτη τους καλοκαιρινή περιοδεία στις ΗΠΑ, ενώ τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφόρησαν το “Doctrine”

Στις 22 Φεβρουαρίου 2012, ο Patrick Mameli ανακοίνωσε την ένταξη των ο Stephan Fimmers (Necrophagist) και ο Tim Yeung (Morbid Angel, Hate Eternal). Τα 2 νέα μέλη συμπεριλήφθηκαν επίσης στην ηχογράφηση του 7ου άλμπουμ “Obsideo”.

Παρόλο που όλα αυτά τα άλμπουμ είναι διαφορετικά, όλοι αναζητούσαν τα όρια της βιαιότητας του Death Metal και της τεχνικότητας. Κάποιοι ακολούθησαν την νέα μουσική τους πορεία, ενώ για τους old school οπαδούς του συγκροτήματος, αυτό ήταν πάρα πολύ. Το επίπεδο ποιότητας ήταν ασυναγώνιστα υψηλό, αλλά ίσως δεν ήταν το πιο εύκολο για όλους. Ο Patrick απομακρύνθηκε από τα πιο αγαπημένα άλμπουμ των οπαδών τους Consuming Impulse” and “Testimony of the Ancients”.

Second breakup and reunion (2014-2018)
Στις 8 Ιουλίου 2014, ο τραγουδιστής / κιθαρίστας Patrick Mameli ανακοίνωσε ότι οι Pestilence ήταν σε “permanent hold”, καθώς ήθελε να «συγκεντρωθεί πλήρως» στο νέο του έργο Neuromorph. Ο Patric ήθελε πάντα να δημιουργεί το ‘’νέο’’ και να αφήνει πίσω το παλιό, ήταν πάντα δημιουργική δύναμη και φαινόταν ότι τώρα το ‘’βιβλίο’’ των Pestilence γράφτηκε και έκλεισε πλήρως.

Στις 4 Οκτωβρίου 2016, ο Patrick Mameli ανακοίνωσε ότι οι Pestilence θα ενεργοποιηθoύν και πάλι. Το νέο line up ανακοινώθηκε, με το Mameli τόσο στην κιθάρα όσο και στα φωνητικά, τον Tilen Hudrap (Testament, Paradox) στο μπάσο, τον Santiago Dobles (Aghora, Cynic) στην κιθάρα και τον Septimiu Harsan στα τύμπανα.

Στις αρχές του 2017 η δισκογραφική Hammerheart Records του Guido Heijnens και ο Patrick Mameli πραγματοποίησαν αρκετές και πολύ εποικοδομητικές συναντήσεις και αποφάσισαν να δώσουν σε ολόκληρη την ιστορία των Pestilence <<Α glorious kick in the ass>>!!. Ο κατάλογος πραγματοποιήθηκε κάτω από κάποιες σοβαρές ιδέες, ανακατασκευάζοντας πλήρως τα κλασικά τέσσερα λεγόμενα Roadrunner άλμπουμ, για μια εκ νέου έκδοση σε 2 CD και μιας υψηλής ποιότητας κυκλοφορία βινυλίου, με κορυφαία ποιότητα ήχου, οδηγώντας επίσης στην ιδέα να παρουσιάσουν στους οπαδούς τους το απόλυτο olds school set list για το 2018. Με την προσθήκη του Eternal Rock Music Agency ως έμπειρου πρακτορείου, το παζλ συμπληρώθηκε και η ομάδα είναι έτοιμη να χτυπήσει!

Ο Patrick είχε έτοιμο ένα εξαιρετικά δυνατό υλικό όπου και ηχογράφησε στα Spacelab Studios στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2017! Το ολοκαίνουριο άλμπουμ τιτλοφορείται ως “Hadeon”. και θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2018! Αυτό το άλμπουμ είναι κατά κάποιο τρόπο η επιστροφή στην επιθυμητή παλιά σχολή του Death Metal, αν και είναι προφανές πως ο Mameli συνεχίζει να εκφράζει τις ανησυχίες του για μια πιο φρέσκια και προοδευτική αφή!

Το 2018 τους βρίσκει με πολλές εμφανίσεις και tour σε ολόκληρο τον κόσμο!

Επίσημη Δισκογραφία

• Malleus Maleficarum 1988
• Consuming Impulse 1989
• Testimony of the Ancients 1991
• Spheres 1993
• Resurrection Macabre 2009
• Doctrine 2011
• Obsideo 2013
• Hadeon 2018

Mαζι τους οι
HEAD CLEANER KAI PSALM

share