Savage Repulic [USA] • 13.01.2023 • Eightball Club

1
445
8Ball Live Stage
20:30
Savage Repulic [USA] • 13.01.2023 • Eightball Club
13 Jan
Friday
2023
  • Location
  • Price
  • Others
  • Thessaloniki
  • 10 (Presale)
  • Ground Floor
Η Made of Stone Productions περήφανα παρουσιάζει:
SAVAGE REPUBLIC alive in Thessaloniki
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023
Eightball Club
doors open: 20.30
Τιμές Εισιτηρίων :
— Προπώληση από 10 ευρώ
Σημεία Προπώλησης :
— viva.gr
— wind
— public
— the nephilim store
***
Τι κοινό έχει η Βαρβάκειος με τα Λαδάδικα, ο Μίκης Θεοδωράκης με το Punk, τα Μετέωρα με το UCLA;
ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ART PUNK… από το Los Angeles, οι ζωντανοί θρύλοι SAVAGE REPUBLIC, επιστρέφουν έπειτα από 7 χρόνια στην αγαπημένη τους, πάνω σε αυτό τον πλανήτη, χώρα την Ελλάδα, στο δεύτερο σπίτι τους όπως οι ίδιοι την αποκαλούν!
Oι αγαπημένοι ’’αρτ πάνκηδες’’, του Ελληνικού κοινού, οι αιώνιοι αυτοί έφηβοι, θα βρεθούν ξανά στην σκηνή του Eightball, έντεκα ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που πάτησαν αυτό το stage, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου όπου θα μας παρουσιάσουν μεταξύ άλλων, τον τελευταίο τους δίσκο METEORA, σε μια βραδιά γεμάτη από αστείρευτη ενέργεια, θορυβώδες ροκ μελωδίες, ηλεκτρισμένη Industrial ατμόσφαιρα και ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, πολλές εκπλήξεις!!
ft. special guests TBA
***
Αξίζει να γνωρίζεις….
Γνωστοί για το εκκεντρικό παίξιμό τους, οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από ρεαλιστικές έως εκρηκτικές, που μας υπνωτίζουν και μας ταξιδεύουν σε ψυχεδελικά ηχοτόπια. Μιλάμε για έναν ηλεκτρισμένο διαλογισμό που κατακλύζει μυαλό και σώμα.
Η μουσική τους είναι ένα ατελείωτο road movie στα άδυτα της γης και μια μίξη tribal ιεροτελεστίας με μουσικές του κόσμου και punk, psychedelic, industrial, progressive καταβολές.
Την δεκαετία του ’80 ήταν το underground φαινόμενο, δίνοντας εντυπωσιακά και ανορθόδοξα show σε Αμερική και Ευρώπη και παίζοντας με μεγάλα ονόματα όπως Einsturzende Neubaten, Minutemen, Sonic Youth and Live Skull, Bad Religion, Angry Samoans, Final Conflict.
Ξεκινώντας το 1982 με το “Tragic Figures”, φθάνοντας ως το 1998 με το άλμπουμ “Customs”, το οποίο ηχογραφήθηκε κατά την περιοδεία τους στην Ελλάδα, όντας επηρεασμένοι από τις συνθέσεις του Μίκη Θοδωράκη, που συνέδεσαν μοναδικά με ψυχεδελικές, punk και folk – pop επιρροές.
Το καινοτόμο γραφικό τους σχέδιο από τον Bruce Licher, υποστήριξε το ήθος της μπάντας και την υποβλητική μουσική τους, που αιωρείται εκτός χρόνου και τόπου και συνδυάζει ποικίλα μουσικά στυλ από τις δύο ανατολικές και δυτικές παραδόσεις, υλοποιώντας το δικό τους μοναδικό όραμα.
Ο εκλεκτικός ήχος τους είναι εμπνευσμένος από καλλιτέχνες όπως οι Brian Eno, Wire, The Buzzcocks, The Fall, Joy Division, Can και Glenn Branca. Οι Savage Republic έχουν παίξει και συνεργαστεί με θρυλικούς καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένων των Buzzcocks, Graham Lewis (του Wire), Kommunity FK, Christian Death, Einstürzende Neubauten, Flipper, David Yow, Camper Van Beethoven, Psi- Com (Perry Farrell), Sonic Youth, The Minutemen, Fugazi, 100 Flowers, και Red Temple Spirits.
Ακούγονται τελείως διαφορετικοί από άλμπουμ σε άλμπουμ καθώς και από κομμάτι σε κομμάτι του ίδιου άλμπουμ.
Το 2022, οι Savage Republic κυκλοφόρησαν το “Meteora”, το πρώτο τους πλήρες άλμπουμ έπειτα από επτά χρόνια και μία από τις καλύτερες δουλειές τους μέχρι σήμερα.
Αυτο-ηχογραφημένο σε μια μυστική σπηλαιώδη τοποθεσία, με ένα ανορθόδοξο μείγμα από φυλές και υφές, με πολιτικούς ύμνους και ορχηστρικά σερφ που θυμίζουν Morricone, εκρήγνυνται με ηχητική μανία και μεταφέρει τον ακροατή σε μακρινές χώρες και σε στροφές τόσο απαίσιες όσο και όμορφες.
Το “Meteora” είναι μια ισχυρή σύγχρονη πρόταση για το πολύ καλά καθορισμένο post-punk ήθος του συγκροτήματος. Τα τελευταία 13+ χρόνια, η μακροβιότερη αυτή σύνθεση των Thom Fuhrmann, Ethan Port, Alan Waddington και Kerry Dowling, έχει εμφυσήσει όλη τη δύναμη των θρυλικών ζωντανών εμφανίσεών τους σε ένα κινηματογραφικό ηχητικό ονειρικό τοπίο.
Ο Ethan Port σχολιάζει: “Με τo Meteora, μου φαίνεται ότι αυτή η σύνθεση έχει παίξει μαζί για τόσο πολύ καιρό που επικοινωνούμε πραγματικά αποτελεσματικά και διαισθητικά. Η μπάντα έχει σταθεροποιηθεί σε κάτι πιο ζωτικό, φρέσκο και επίκαιρο – τόσο στο στούντιο όσο και στις ζωντανές μας εμφανίσεις. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος να δω τι άλλο θα επινοήσουμε στους επόμενους δίσκους.”
Ένα από τα πολλά στιγμιότυπα των «Μετεώρων», είναι το εμπνευσμένο από την πανδημία κομμάτι «Unprecedented» που έγραψε ο Graham Lewis από Wire. Χαρακτηριστικά είναι τα κομμάτια “Nothing At All” και “God & Guns» τα οποία στοχεύουν ξεκάθαρα στα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα των ΗΠΑ.
Στα Arabic-surf κομμάτια «Stingray», «Bizerte Rolls», «Boca del Vaca» και «Newport ‘86» απηχούν κινηματογραφικά θέματα από νέες οπτικές γωνίες, οι οποίες είχαν εξερευνηθεί στη δεκαετία του 1980, με τα άλμπουμ “Ceremonial” και “Jamahiriya”.
Το άλμπουμ τελειώνει με το “Ghost Light”, ζοφερό και σπηλαιώδες, που σε στοιχειώνει μεταφέροντας σε, σε ένα αφηρημένο ηχητικό τοπίο.
Το “Meteora” ακολουθεί το 10″ single, “1938/Siam που ηχογραφήθηκε από τον Steve Albini στο Electrical Audio στο Σικάγο κατά τη διάρκεια της περιοδείας “Savage Republic 2019 Midwest Trek’’.
Αυτά τα δύο κομμάτια υπάρχουν συχνά στο live σετ του συγκροτήματος, όπου αποτυπώνει ακόμα περισσότερο την ακατέργαστη δύναμη των ζωντανών εμφανίσεών τους.
Το 2022 και 2023 βρίσκει τους Savage Republic να περιοδεύουν στην Καλιφόρνια και την Ευρώπη έχοντας στις αποσκευές τους το νέο άλμπουμ, καθώς και τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους!

share